Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стига сме `абили фаровете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    Тази тема редовно си я дъвчем.
    Така стана и сега, не я пуснах за да става кавга, а за да знаят колегите, които преценят че могат да си понадигнат акумулатора, а нямат зарядно, че могат да го сторят без да бъдат преследвани. Давам си сметка, че колата ми е сива и се слива понякога с асфалта, на места ще съм с фарове, но из града, където много често съм в задръстване, или с 40 е абсолютна безсмислица да съм на фарове, това е.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Lane Staley написа:
      И аз го търсих, но не го намерих. Това ми го е казвал инструктора ми и вунаги ми е звъчало логично. И продължава да ми звучи така, макар да не го намирам в закона. Следователно - в грешка съм, няма го в закона, но не мисля, че можеш да изпреварваш без да превишаваш разрешената скорост.
      Не, не си в грешка! Нито един закон не може да обхване всички възможни ситуации. Ето ви една ситуация:ТИР се движи с 83 км/ч извън града. Вие го настигате и започвате да го изпреварвате с максимално разрешената скорост от 90 км/ч. За това изпреварване обаче ще ви трябва поне 692 м прав участък (ако някой се интересува как съм го сметнал - ще кажа) и минимум 30 секунди ще бъдете в насрещната лента. Ако през това време се появи насрещно движещо се МПС - къде ще се денете, особено ако сте по-близо до предницата на камиона? Няма ли да натиснете педала за да завършите маневрата по-бързо? Или ще продължавате да "спазвате ограничението"???Чл.42 от ЗДвП:Водачът, който изпреварва, е длъжен:...3. да се убеди, че като се движи с безопасна скорост, може да извърши изпреварването за кратко време.В закона липсва определение за "безопасна скорост". А ключовата фраза тук е "за кратко време".

Коментар

Диянчо , има го и другия момент . Заслужава ли си да рисковаш да го изпревариш когато моторното превозно средство пред теб се движи с почти максимално разрешената скорост за движение а в случая примерно с 83км при разрешена скорост 90км ?? Аз независимо каква кола е пред мен било тир ,било лек автомобил то щом се движи с почти разрешената скорост не предприемам наизпреварване. Виж ако тира се движи със 70км то спокойно ти ще го задминеш и с 90км без да нарушаваш правилата . Аз лично мразя водачите когато се движа с максимално разрешената скорост примерно с 90км и хоп някой по курназ ме задминават със 120. Говоря за пътища извън града а не за магистралата където има лента за самоубийци.Между другото какви сме по спазването на правилника си личи от темата : кой колко най много е вдигал . Там лъсваме с цялата си светлина какви сме на пътя . :D
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Пффф в ситуацията която описване, най-безопасно се изпреварва с пълна газ. Да не съм тръгнал на разходка в парка , че ще изпреварвам с 90км/ч. Ускорявам максимално докато изпреваря , пък после може пак да си карам с 90. Боли ме за закона .. Закон и безопасност са 2 различни понятия.
          Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Ами понеже теб те ’боли за закона’ аз ще карам бавно, за да мога да реагирам на такива като тебе. А тези които са на опашка след мен нека псуват тебе.Обаче да не ти пука, нали ти не си тръгнал на разходка, нека всички други мрат, важното е ти да стигнеш бързо, дори това да струва живота на някой.

Коментар

Откакто съм купил колата(от 1 година и половина) Само на фарове си карам.. Верно че досега съм сменил крушки за фарове и габарити сигорно за около 60/70лв, но ще продължа... Да си ме виждат хората и те тва си е / :D
              Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

Коментар

Бе много хора ми прави впечатление, че сменят крушки като луди...Откак съм го взел Типото е с лампите от Италия както си е дошло...
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                  Бе много хора ми прави впечатление, че сменят крушки като луди...Откак съм го взел Типото е с лампите от Италия както си е дошло...
                  защо не си на мач вее :D
                  фиатче Браво 2.0

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    Ами като им надуват до край светлината за да ги виждат другите така е .

Коментар

tomazo написа:
                      kiro_of_the_day написа:
                      защо не си на мач вее :D
                      Щото требе кинти да се изкарват... Точно днеска 6 сделки се падна да правя... И все с откачалки... Е, почти... 5 от 6!
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

пусни и тото с тая успеваемост :D
                        фиатче Браво 2.0

Коментар

коцев написа:
                          Д Заслужава ли си да рисковаш да го изпревариш когато моторното превозно средство пред теб се движи с почти максимално разрешената скорост за движение а в случая примерно с 83км при разрешена скорост 90км ?? Аз независимо каква кола е пред мен било тир ,било лек автомобил то щом се движи с почти разрешената скорост не предприемам наизпреварване. Виж ако тира се движи със 70км то спокойно ти ще го задминеш и с 90км без да нарушаваш правилата . Аз лично мразя водачите когато се движа с максимално разрешената скорост примерно с 90км и хоп някой по курназ ме задминават със 120. Говоря за пътища извън града а не за магистралата където има лента за самоубийци.
                          Колега, извинявай, колко километра правиш на година?Колко пъти караш извънградско на повече от 25-30 км?
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                            Колега, извинявай, колко километра правиш на година?Колко пъти караш извънградско на повече от 25-30 км?
                            Колегата Коцев е шофьор от 35 години, той е опитен и само можем да се поучим от него..... А сега сериозно. Колко наистина често минаваш 300 км извънградско? Защото на мен ми се случва много често и въпреки нищожния опит, в сравнение с твоя, колега Коцев, смея да твърдя, че е по-безопасно като изпреварвам да дам повече газ и да приключа маневрата максимално бързо, отколкото 3 минути да се движа в насрещното, успоредно с изпреварвания от мен автомобил.
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Момчета от месец ноември имам и новороден внук в София та ми се налага по два а по три пъти в месеца да ходя до София и обратно . Така че съм се нагледал на движение по пътищата . На година с двете коли минавам по около 12 000км Верно някой от вас ги минават само за един месец. За мен кормуването е един вид удоволствие а не да съм на тръни. Миналата седмица в петък когато беше големия сняг отидох с Пунтото до София и понеже пътя беше доста труден от снега то всички участници караха нормално бавно все едно са на парад . Сега по празниците ходих с Мерцедеса и снощи се прибрах но кушията по пътищата си продължава. Не от 35 години ами от 42 години съм шофьор от 1967година ми е книжката и от тогава карам лек автомобил така ,че колкото за движението по пътищата смея да кажа че имам достатъчно наблюдения.Щом за тия години нямам нито една драскотина по колите ми / 13 на брой / то значи че все пак имам известни умения при карането . Карайте както си искате ваша воля ама като се обърне каруцата пътища много.Като възрастен човек си казвам това дето го мисля и дето го практикувам пък кой както иска да ме разбира.

Коментар

Съгласен съм и никой не твърди, че трябва да се кара безразсъдно. Напротив, пускаме си фаровете даже. Но моето мнение е, че изпреварваш ли, надуваш газта. Колкото по-бързо приключи каквато и да е маневра, толкова по-добре.
                                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Working...
                                X